Kun jij zien wie jouw TikTok-pagina bekijkt? Ontdek alles wat je moet weten!

Gemaakt 10 februari, 2024
persoon op tik tok

TikTok is een van de populairste social media platforms, met miljoenen actieve gebruikers per dag. Veel gebruikers zijn echter benieuwd of ze erachter kunnen komen wie hun profiel heeft bekeken. TikTok introduceerde onlangs een functie genaamd "Profile Views", waarmee gebruikers kunnen zien wie hun profiel in de afgelopen 30 dagen heeft bekeken. Deze functie is echter niet automatisch ingeschakeld voor alle gebruikers. In dit artikel onderzoeken we hoe u deze functie kunt inschakelen en gebruiken, welke andere manieren u hebt om interacties op uw TikTok-account te monitoren en de beperkingen van deze functionaliteit.

Hoe je de profielweergavefunctie op TikTok inschakelt

TikTok heeft de Profile Views-functie geïntroduceerd, waarmee je kunt zien wie jouw profiel in de afgelopen 30 dagen heeft bekeken. Als je deze functie nog niet hebt geactiveerd, zijn dit de stappen die je moet volgen:

  1. Open de TikTok-app en ga naar je Profiel-sectie.
  2. Tik op de drie horizontale lijnen (instellingen) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer "Privacy" .
  4. Zoek en selecteer de optie 'Profielweergaven' .
  5. Schakel de functie 'Profielgeschiedenis bekijken' in.

Wat u moet weten over de functie Profielweergave

Zodra de Profile Views-functie is geactiveerd, kunt u bijhouden wie uw profiel de afgelopen 30 dagen heeft bekeken. Dit is handig om te controleren wie interesse toont in uw activiteit op TikTok. Er zijn echter een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden:

  • Als u deze functie inschakelt, kunnen andere gebruikers ook zien of u hun profiel hebt bekeken.
  • De functie werkt alleen als beide partijen de optie ingeschakeld hebben. Als een gebruiker de functie niet ingeschakeld heeft, verschijnt u niet in de profielweergavegeschiedenis.

Hoe u andere interacties op TikTok kunt volgen

Zelfs als je de Profile Views-functie niet gebruikt, biedt TikTok verschillende andere manieren om de activiteit op je account te monitoren. Dit is hoe je dat kunt doen:

  1. Open de TikTok-app en tik op het hartpictogram onderaan het scherm.
  2. Hier ziet u alle recente meldingen, inclusief vind-ik-leuks, reacties en gedeelde berichten op uw video's.
  3. Als je een zakelijk of creator-account hebt, kun je ook naar het gedeelte Analytics gaan om gedetailleerde statistieken te bekijken over je videoweergaven en demografie van je volgers.

Wat zijn de alternatieven voor het volgen van activiteit op TikTok?

Als je geïnteresseerd bent in het bijhouden van wie jouw content bekijkt, kom je mogelijk apps van derden tegen die beloven dergelijke gegevens te verstrekken. Je moet echter voorzichtig zijn bij het gebruik van deze apps, omdat veel ervan het beleid van TikTok kunnen schenden of de beveiliging van je account in gevaar kunnen brengen. Het is raadzaam om te vertrouwen op de officiële functies van TikTok, zoals profielweergaven en analyses, om nauwkeurige en veilige gegevens over de activiteit op je account te krijgen.

Conclusie

Hoewel TikTok niet altijd een manier bood om te zien wie je profiel bekijkt, stelt de introductie van de functie Profielweergaven gebruikers nu in staat om dat te doen, mits de andere persoon de functie ook heeft ingeschakeld. Daarnaast kun je interacties op je account volgen via meldingen en, voor zakelijke of makersaccounts, via TikTok's Analytics. Wees voorzichtig met apps van derden en concentreer je op het gebruik van officiële opties om de veiligheid van je account te garanderen en om de meest nauwkeurige informatie mogelijk te verkrijgen.

tik tok pagina

De Profile Views-geschiedenis op TikTok blijft 30 dagen zichtbaar. Daarna wordt de informatie automatisch verwijderd en kun je oudere profielweergaven niet meer zien, tenzij ze binnen de volgende 30 dagen opnieuw plaatsvinden.

Nee, TikTok geeft geen details over hoe vaak een specifieke gebruiker jouw profiel heeft bekeken. Het toont alleen de naam van de gebruiker als deze jouw profiel in de afgelopen 30 dagen heeft bekeken, zonder de frequentie te specificeren.

Als u de functie Profielweergaven uitschakelt, kunt u niet meer zien wie uw profiel heeft bekeken en andere gebruikers worden ook niet op de hoogte gesteld als u hun profielen bezoekt. Profielweergaven die zijn vastgelegd terwijl de functie aan stond, blijven echter nog 30 dagen zichtbaar, tenzij u de functie uitschakelt.